• Redactioneel

    Redactioneel

    Het balansgebeuren. Tussen werk en privé, je passie en je poen, de drukte en de stilte, het consumeren en het flexitariën, de geest en het lichaam, de wetenschap en de ethiek, het verbinden en het voorbijstreven, de toekomst en het verleden. We worden er soms misschien een beetje moe van. Want wie vindt de tijd om dat allemaal in […]

Even terugkijken: lekker Zen

Doe jij ook aan Mindfulness of mediatie? Voel jij je wel eens ‘lekker Zen’? Bijna iedereen weet wel wat mediteren is, maar wie weet nou precies wat Zen inhoudt? Voor ons allereerste event in december 2013 peilden wij de meningen op straat. Een leuke aanleiding om dit fantastische filmpje, dat Reinout Bolweg toen voor De Bovenverdieping maakte, nog weer eens te bekijken!
[rev_slider sliderDDDB2]

Nieuws

Gratis naar onze events?

Profiteer van de samenwerking tussen De Bovenverdieping en We Are Public, de cultuurpas van Amsterdam (voor het programma: klik op de poster)!

Agenda

KOM BOVEN! WORDT KOM BUITEN! BIJ DE URBAN CAMPSITE


Tijdens de zomermaanden verplaatsen we Kom Boven! – traditioneel op de laatste vrijdag van de maand – naar buiten. De Bovenverdieping heet je welkom op de Urban Campsite: de cultureel verantwoorde camping op het mooiste stukje van IJburg, waar je mag blijven slapen in de wonderlijkste kunstwerken. Letterlijk dé plek waar camp en cultuur elkaar tegenkomen.

Geniet op 31 juli van een adembenemende avond over licht en leer op 28 augustus van de lessen van stadslandbouwproject NoordOogst. Beide avonden zijn ook nog eens helemaal gratis. Een ticket kopen is dus niet nodig, maar reserveer wel even je plekje door op de button te klikken onderaan de eventpagina. Kom Buiten!

Lichtarchitectuur-2Licht laat je zien, kijken en verwonderen. Lichtarchitect Arjen van der Cruijsen vertelt over de effecten van licht en je gaat zelf aan de slag met het maken van verlichting.
Noord-oogstOver hoe we grip op ons eten terugkrijgen en waarin kleinschalige buurtinitiatieven groots kunnen zijn. De stadslandbouwers van NoordOogst aan het woord.
industrie-1200x600De hoogste tijd om de laatste stand van zaken door te nemen! Joris Benninga, innovatie-expert op dit gebied, vertelt over de laatste ontwikkelingen en dilemma’s.
GelukEen mooi onderwerp om het jaar mee af te sluiten. Wat is het precies? Kun je het beïnvloeden? En zijn we niet een klein beetje doorgeschoten in onze zoektocht naar geluk?
[rev_slider program-slider]

Tips

Strand in de stad

Roest-juiste-formaatWeer twee toevoegingen aan de inmiddels lange lijst van stadsstranden in Amsterdam: Bij Storm op Zeeburgereiland en (vanaf volgende week) een heus speelstrand voor kinderen ongeveer tegenover Centraal Station aan de Prins Hendrikkade! Nou heb je écht geen excuus meer om in die verzengende file naar Zandvoort of Bloemendaal te gaan staan…

2Days app

2day-juiste-formaatZin om uit te gaan, maar geen zin om de culturele agenda uit te spitten? Zaterdagavond ineens een spannende date, maar geen tijd om iets indrukmakends te bedenken? De app 2Days Amsterdam maakt het je gemakkelijk. Uitgaanstips voor vandaag, morgen én het weekend in een overzichtelijke lijst, en met één klik op de knop zijn je tickets ook meteen in the pocket.

Ontdek je plekje

davides-juiste-formaatDrommen toeristen komen elk jaar naar Nederland om zich te verbazen over ons mooie landje. Maar waar moet je als Hollander naartoe als je tourist traps als de Keukenhof en de Zaanse Schans wil vermijden? Reisblog Davides trekt erop uit en ontdekt voor jou de leukste plekjes. Verras jezelf of je geliefde met een bijzonder uitje in eigen land!

Zingend de zomer in

Tja, wat kunnen we nog zeggen? De Bovenverdieping wenst je met deze lekkere plaat een fantastische zomer, in de stad of in de natuur, aan het strand of in de bergen, en hoopt je na de zomer weer terug te zien bij één van onze events!

Sacha & Emiel