• Editorial

    Editorial

    Het 1e kwartaal van 2015 stond bij De Bovenverdieping in het teken van grote maatschappelijke vraagstukken. Hoe ziet de toekomst van werk eruit? Waar moet ik me op voorbereiden als het gaat over de zorg in Nederland? Hoe krijgen we sociale organisaties ondernemender en ondernemingen socialer? En wat is mijn eigen rol in de (participatie)maatschappij?

    Grote vragen en erg interessant […]

Droom& MaatschapWij

Tijdens Het Ondersteboven op 5 februari stond het thema Participatie centraal. Participatie: wat is dat precies? Voor Mickey Huibregtsen is het duidelijk: zijn droom is om te midden van de chaos die de wereld nu eenmaal is, de menselijke maat weer terug te brengen. Zo heeft iedereen een droom voor de maatschappij, maar iedereen vult die weer anders in. En, wat is jouw droom?
[rev_slider daaromdus-slider]

Nieuws

De Bovenverdieping op de radio

‘Op de kaart’ bij Steden in Transitie

Agenda

HET ONDERSTEBOVEN: ARCHITECTUUR


Wat weet jij eigenlijk over het gebouw waar je werkt, waar je altijd langsfietst of dat zo bepalend is voor het stadsbeeld? Maarten Kloos, oprichter en oud-directeur van het Amsterdamse architectuurcentrum ARCAM, neemt je mee naar essentie van architectuur. Dat wat jij als leek wilt weten. Waarom de mensheid gebouwen bouwt. Waarom het eruitziet zoals het eruitziet. Hoe je naar je omgeving kunt kijken.

En een heel speciaal live optreden van trompettist Gerben Klein Willink, die tijdens het event ter plekke gebouwen op muziek zal zetten… Genoeg redenen dus om naar Het Ondersteboven van 16 april te komen!

verwondering

Wat weet jij eigenlijk van de gebouwen om je heen? Dit keer staat in HET ONDERSTEBOVEN het thema architectuur centraal. Word in één avond expert op dit gebied!

stap-1200x600-1024x512

Van camping tot culturele beleving van formaat: Annette van Driel vertelt tijdens Kom Boven over haar onderneming UrbanCampsite en het cultureel ondernemerschap.

ceuvel-2-1200x600

Ondernemen is voor veel mensen niet nieuw meer. Maar hoe zorg je ervoor dat je met jouw onderneming ook bijdraagt aan de duurzaamheid van onze kwetsbare planeet?

nanotechnologie-2

Nanotechnologie: de samenstelling van materie manipuleren. Het biedt een oplossing voor wereldproblematiek, maar… Wanneer gaat manipulatie te ver?

[rev_slider program-slider]

Tips

Wegens succes herhaald

Springsnow
ZON EN SPRINGSNOW – Eindelijk komt het zonnetje weer tevoorschijn, en dus gaan we op zoek naar de beste plekken om ervan te genieten! Favoriet blijft Hotel Buiten. De ideale relax-plek aan de Sloterplas, waar je op termijn ook kunt overnachten op 2 eilandjes. En als je dit jaar toch een beetje de sneeuw gemist hebt: op 21 april begint het Springsnow Festival weer. Nu maar hopen dat de iepenzaadjes al genoeg zon hebben gehad…

Debatteren kun je leren

Debatagenda-aangepast
SPELD EN HOOIBERG – Voor wie zin heeft in een inhoudelijke avond uit was het tot voor kort zoeken naar een speld in een hooiberg. Benieuwd naar de draaitijden van Gooische Vrouwen 2? Geen probleem. Op zoek naar een lezing over kunst of klimaatverandering? Een stuk ingewikkelder. Deze frustratie zette 2 pas afgestudeerden aan tot het ontwikkelen van een overzichtswebsite voor de weetgierige medemens. Het werd debatagenda.nl.

Goed nieuws

Goed-nieuwsHOERA EN HOEZEE – De kranten en journaals zitten vaak vol met slecht nieuws. Je zou bijna denken dat er alleen maar ellende is in de wereld. Gelukkig is is er ook waardevol positief nieuws! Die goede berichten verdienen wat ons betreft veel meer aandacht. Daarom juichen we het initiatief van deze nieuwssite van Sublime FM van harte toe!

Zingend de lente in


APRIL EN PARIJS – Langer licht, steeds een beetje warmer, plannen maken voor de zomer. Van de lente wordt toch iedereen blij? Daarom ter afsluiting zingend de lente in met world’s most famous crooner: Frank Sinatra!