Verslag

Het Wijkcentrum Jordaan & Gouden Reaal wilde een avond organiseren om allerlei goede, mooie en interessante initiatieven die leven onder bewoners en ondernemers in de wijk met elkaar te delen en vroeg De Bovenverdieping hieraan een invulling te geven. Doel was samenwerking tussen bewoners en ondernemers te stimuleren, de initiatiefnemers te ondersteunen en er een bruisende dag van te maken. En dat is gelukt!

’s Middags gaf De Bovenverdieping aan alle initiatiefnemers een pitch-workshop, zodat zij hun initiatief ’s avonds met vertrouwen, passie en actiegerichtheid konden presenteren. De sleutel voor een goede pitch is dat deze behalve kort en tot de kern, ook authentiek moet zijn en passend bij de persoon. Onze oproep om een voorwerp mee te nemen om het verhaal te illustreren, werd enthousiast opgevolgd. Een compleet imker-pak werd uit te kast getrokken om het initiatief voor bijen-restaurants kracht bij te zetten, en Willem van galerie Moon, die gidswandelingen verzorgt op Bickerseiland, pitchte als zijn alter-ego: Jan Bicker himself.

’s avonds ondersteunden we alle pitchgevers met live (natuurlijk Jordaan) muziek, uitgevoerd door de geweldige zanger Martin Spee en fantastische pianist Johan Hoogeboom. Het publiek zong enthousiast mee, de pitchgevers deden het fantastisch en de eerste concrete afspraken om de initiatieven verder te helpen zijn gemaakt. Zo gaat dat bij ons in de Jordaan!

Verslag Wijkcentrum