Verslag

Zomerstop? Dat staat niet in ons woordenboek! De Bovenverdieping programmeerde deze zomer vrolijk door en wel op de Urban Campsite: de cultureel verantwoorde camping op het mooiste stukje van IJburg, waar je mag blijven slapen in de wonderlijkste kunstwerken. Letterlijk een plek waar camp en cultuur elkaar ontmoeten.

Speciaal voor deze locatie verplaatsten we Kom Boven! – traditioneel op de laatste vrijdag van de maand – in juli en augustus naar buiten. En stonden er echte ‘buitenonderwerpen’ op het programma. Op 31 juli liet lichtarchitect Arjen van der Cruijsen de deelnemers kennismaken met de effecten van licht en gingen we onder zijn deskundige leiding aan de slag met het realiseren van een professioneel lichtplan voor de Urban Campsite. Het resultaat? Bijzonder(e) creatieve lichtobjecten, waardoor de ruimte een totaal ander aanzicht heeft gekregen! Eind augustus was het de beurt aan Saskia en Johan van Stadslandbouwproject NoordOogst. Zij vertelden hoe het initiatief ontstaan is en wat zij ermee beogen. Want behalve het inspireren van mensen om bewuster om te gaan met eten, kunnen we ook domweg gelukkiger worden van persoonlijke samenwerking in kleinschalige buurtprojecten. Vervolgens zaaiden we de inspiratie van dit project en ontdekten we hoe groen onze eigen vingers eigenlijk zijn…

Beide workshop konden rekenen op een grote interesse en de stemming zat er goed in. En dat allemaal tegen het sfeervolle decor van kunst, kampvuur, pizzaoven en hottub. Wat wil een mens nog meer? De Bovenverdieping bedankt alle deelnemers én de Urban Campsite; we komen volgend jaar graag weer terug! Gemist, of nog even nagenieten? Meer foto’s van beide avonden staan op Facebook en Annemiek Onstenk schreef een hele leuke sfeerimpressie van de avond in augustus.