Verslag

VAN VEROVERING NAAR VERTROUWEN

Hoe verover jij een plek in het professionele leven? Heb je dat helder op je netvlies? Écht – verover jij nog? En maak je nog onderscheid tussen je ‘professionele’ en de rest van je leven? Da’s allebei nergens voor nodig. Misschien zelfs contra-productief.

Mensen verzamelen. Om je heen. En om dat waar jij om geeft. Waar je hart sneller van gaat kloppen en waar je jou zelfs op de zonnigste dag nog voor binnen mag zetten. Hoe doe je dat? Hoe bouw je mooie relaties op die wederzijds van waarde zijn, zich ontwikkelen en dus waardevol blijven?

In de interactiefste negentig minuten ooit bespraken Edith en Sjors van Plateau één van de voor hen cruciale variabelen van leuk, mooi, zinnig en gelukkig je werk doen: vertrouwen. Ze gingen kort in op het belang van communiceren waarom je doet wat je doet – en hoe dat invloed heeft op het vertrouwen dat je uitstraalt, naleeft en zo opbouwt. En besteedden daarna aandacht aan hoe vertrouwen groeit. Hoe sociaal kapitaal kan ontstaan.  Zo ontdekten de deelnemers dat netwerken zeker ook leuk kan zijn!