Urban Campsite: Stadslandbouw

‘Winkelen bij de boer, doe-het-zelf-moestuinen; we lijken allemaal de grip op ons eten terug te willen.’ De stadslandbouwers van NoordOogst zullen op de UrbanCampsite uitgebreid hun verhaal doen en vertellen welke trends zij zien en wat hun antwoord daarop is. Kleinschalig produceren is niet alleen duurzaam en verantwoord, maar kan ook commercieel en economisch aantrekkelijk zijn!

NOORD OOGST
NoordOogst is een kleinschalig, duurzaam stadslandbouwproject in Amsterdam Noord. Het is niet alleen een plek waar de stadslandbouwers op een ecologisch verantwoorde manier met voedsel bezig zijn, ze proberen ook mensen te inspireren om bewuster om te gaan met hun eten. Een plek waar daarnaast ook beleven, ontmoeten, spelen en leren belangrijk zijn. Om te laten zien hoe we gelukkig kunnen worden van persoonlijke samenwerking tussen uit ondernemers, vrijwilligers, buurtbewoners en andere enthousiastelingen in kleinschalige buurtprojecten. NoordOogst wordt bestuurd door een Stichting zonder winstoogmerk.

Op 28 augustus komen de initiatiefnemers van NoordOogst hun inspirerende verhalen vertellen en steken we vervolgens de handen uit te mouwen om te ontdekken hoe groen onze vingers eigenlijk zijn!

URBAN CAMPSITE
UrbanCampsite Amsterdam is een reizende camping waar kamperen en kunst samenkomen. Een Art-Sleep-Experience waarbij je kan overnachten in een kunstwerk. Maar het is ook de moeite waard om alleen te bezoeken! Deze zomermaanden zijn ze neergestreken op het uiterste puntje van Centrumeiland (IJburg), naast de nieuwe locatie van Blijburg. De Bovenverdieping organiseert daar in juli en augustus twee events.

Datum: 28 aug 2015
Tijd: 20:30u
Locatie: Urban Campsite Amsterdam (IJburg, routebeschrijving)
Prijs: gratis (maar reserveer je plek via onderstaande knop!)

Reserveer nu!