SOCIAAL KAPITAAL OPBOUWEN: VAN VEROVERING NAAR VERTROUWEN

Hoe verover jij een plek in het professionele leven? Heb je dat helder op je netvlies? Écht – verover jij nog? En maak je nog onderscheid tussen je ‘professionele’ en de rest van je leven? Da’s allebei nergens voor nodig. Misschien zelfs contra-productief.

Mensen verzamelen. Om je heen. En om dat waar jij om geeft. Waar je hart sneller van gaat kloppen en waar je jou zelfs op de zonnigste dag nog voor binnen mag zetten. Hoe doe je dat? Hoe verzamel je mensen om je heen en bouw je mooie relaties op die wederzijds van waarde zijn, zich ontwikkelen en dus waardevol blijven?

In de interactiefste negentig minuten ooit bespreken Edith en Sjors (wie? zie onder!) één van de voor hen cruciale variabelen van leuk, mooi, zinnig en gelukkig je werk doen: vertrouwen. Ze gaan kort in op het belang van communiceren waarom je doet wat je doet – en hoe dat invloed heeft op het vertrouwen dat je uitstraalt, naleeft en zo opbouwt. En besteden daarna aandacht aan hoe vertrouwen groeit. Hoe sociaal kapitaal kan ontstaan. Dat is geen trucje en werkt alleen als je oprecht opereert.

Edith en Sjors houden er van om van te voren te vertellen welk resultaat ze met een training of sessie nastreven. In dit geval: je laten voelen dat netwerken leuk kan zijn, en je laten horen dat ‘netwerken’ in de praktijk een bizar-niet-kloppende lading heeft gekregen. Ze beloven interactie, en slechts een beetje theorie. Zodat ze samen met jou en de andere deelnemers ontdekken hoe jij de borrel ná deze sessie al kunt starten met het opbouwen van vertrouwen.

Edith Hoksbergen is directeur van Plateau, een organisatie die mensen helpt ontwikkelen, om zo impact te hebben op de wereld om hen heen. Onder andere via ontwikkel- programma’s, training, coaching, advies en het-zelf-een-beetje-voordoen.
Sjors Talsma is werkzaam bij Plateau en daarnaast actief als dichter voor organisaties, bij congressen, vergaderingen en bijeenkomsten die mooie woorden verdienen.

Datum: 11 maart 2015
Tijd: 20:00 – 22:00u (zaal open 19:30u)
Locatie: Crossboat (@De Ceuvel), Korte Papaverweg 2N, Amsterdam
Prijs: € 7,50

Tickets bestellen
TERUG NAAR INSPIRATIESHOTS