HET ONDERSTEBOVEN: NANOTECHNOLOGIE

Je weet wel, nanotechnologie. Die technologie met een enorme economische en maatschappelijke impact. Waarmee alleen al in 2014 voor 2000 miljard euro aan producten ontwikkeld is. Waardoor ons dagelijks leven nu al drastisch verandert. Niet?

Door nanotechnologie is het mogelijk om de samenstelling van materie te manipuleren op het niveau van atomen, zodat het de gewenste eigenschappen krijgt. Behalve toepassingen op het gebied van de chemie, energie en het milieu, vinden we nanotechnologie in de medische wetenschap en ook in ons voedsel. De technologie biedt enerzijds oplossingen voor wereldproblematiek, maar werpt anderzijds de vraag op of al die manipulatie niet wat ver gaat. Want wat doet het precies? En waar worden we eigenlijk aan blootgesteld?

Kortom: tijd om je eens te verdiepen in deze materie en er achter te komen waar het allemaal om gaat. En feit van fictie te scheiden. Het Ondersteboven is een avond lang mind-blowing wetenschap, debat, nanotheater en live muziek, waarover je nog lang napraat. Een must voor iedereen die zich wil verdiepen, in gesprek wil gaan over dit belangrijke thema en zich wil laten inspireren in de vorm van een leuk avondje uit.

Spreker

“Waarom makkelijk doen als het ook wetenschappelijk kan?”
Dr. Frank Kupper zet je aan het denken. Meer over Frank Kupper >>

Datum: 4 juni 2015
Tijden: 19.30u ontvangst, 20:00u start programma, 22.00u borrel
Locatie: Splendor Amsterdam, Nieuwe Uilenburgerstraat 116
Prijs: € 22,50 (Studenten en Splendorleden €5,- korting)

TICKETS BESTELLEN