HET ONDERSTEBOVEN: ARCHITECTUUR

Gebouwen maken de stad, en ook het léven in die stad. Bij elke gebeurtenis in je leven zijn gebouwen betrokken. Maar wanneer was de laatste keer dat jij een gebouw eens aandachtig en bewust bekeek? Dat je dacht: vind ik dit mooi? Waarom ziet het er zo uit? Past het bij de functie? Wat wil ik er nog meer over te weten komen?

Daarom staat Het Ondersteboven dit keer geheel in het teken van architectuur. Maarten Kloos, oprichter en oud-directeur van het Amsterdamse architectuurcentrum ARCAM, neemt je mee naar essentie van architectuur. Dat wat je als leek wil weten. Waarom de mensheid gebouwen bouwt. Waarom het eruitziet zoals het eruitziet. Hoe je op een andere manier naar je omgeving kunt kijken. In een speciaal voor dit event ontworpen beleving, met ondersteuning van film en muziek, leer je op één avond wat architectuur is. Natuurlijk volgens de formule van De Bovenverdieping, zodat je gegarandeerd verdiept, verbonden en verwonderd naar buiten loopt!

SPREKER

‘Geen gesprek kan er in Amsterdam zijn over architectuur en stedenbouw, of Maarten Kloos mengt zich erin’ – Ons Amsterdam over ‘Markante Amsterdammers’, 2011

Datum: 16 april 2015
Tijden: 19.30u ontvangst, 20:00u start programma, 22.00u borrel
Locatie: Splendor Amsterdam, Nieuwe Uilenburgerstraat 116
Prijs: € 22,50 (Splendorleden €5,- korting)

TICKETS BESTELLEN