Veranderingen op de arbeidsmarkt volgen elkaar in hoog tempo op. Vaste contracten zijn niet meer vanzelfsprekend en banen in bepaalde sectoren lijken als sneeuw voor de zon verdwijnen. Maar door veranderingen ontstaan er ook weer nieuwe mogelijkheden.

Zo bloeien en onwikkelen bepaalde sectoren juist meer dan ooit en zijn er ook kansen op de arbeidsmarkt buiten de grenzen van je eigen land te vinden.

  • Hoe spreid je jouw kansen op de arbeidsmarkt? Grimbert Rost van Tonningen raadt aan om dan rekening te houden met deze zeven cruciale trends.
  • Netjes je universitaire diploma gehaald, maar het idee dat je daar nu ‘niets mee kunt’? Geen zorgen: volgens dit artikel breken er mooie tijden aan voor hoogopgeleiden.
  • Nieuwe ontwikkelingen betekenen nu ook meer automatisering. ‘De robots komen eraan’, zo schrijft Rutger Bregman. Maar moeten we daar nou bang voor zijn of niet?
  • Wat zou dé oplossing kunnen zijn voor bijna alle problemen (werkgerelateerd of niet)? Meer vrije tijd. Waarom minder werken zoveel problemen op zou lossen? Dat lees je hier.
  • Een zwerver die jouw goedbedoelde euro’s verkwist aan drugs, we denken het stiekem allemaal wel eens. Maar: ‘Armoede is een gebrek aan geld. Het is geen kwestie van domheid.’ Lees hier waarom gratis geld niet demotiveert, maar juist stimuleert.
Terug naar Magazine