Zo eens in de zoveel tijd lezen we een interview met iemand in de krant, of een opiniestuk over de tijd waarin we leven, of een tweet met een kort-door-de-bocht-mening, en dan denken we: precies. Daarom is er dus De Bovenverdieping! Deze inzichten willen we je niet onthouden, dus vanaf nu vind je er elk kwartaal eentje in het Magazine HxBxD.

De Bovenverdieping is meer dan alleen de organisator van gezellige en inhoudelijke events. We vormen een beweging van mensen die het leuk vinden samen richting te geven aan de wereld om ons heen. En – als het zo uitkomt – ook een beetje aan jezelf. Ambitieus? Best wel. Maar ook leuk. En zinvol. Doe je mee?

Dit fragment komt uit het artikel ‘Denk eerst eens even na voor je je mening geeft’ van Bart Jan Spruyt (voorzitter van de Edmund Burke Stichting) in de Volkskrant van 30 mei:

Het recht op meningsuiting heeft de plicht tot meningsvorming verdrongen. Meningsvorming betekent dat je je eerst in een onderwerp verdiept, de voors en tegens tegen elkaar afweegt, dat je je bezint, dat je de waarheid zoekt en niet de gewiekste overwinning in een debat. Het vraagt dus om studie, en het opschorten van de mening en het oordeel die spontaan in je opkomen. En het vraagt bovendien, en vooral, om de bereidheid van tevoren rekening te houden met de mogelijkheid dat iemand met een tegenovergestelde mening wel eens goede argumenten zou kunnen hebben die jou dwingen je mening bij te stellen. Dat is geen gezichtsverlies maar kracht.

Het hele artikel lezen? Dat kan hier.

TERUG NAAR MAGAZINE